Tala Fou

Na fa'afefea ona ausia e le 6,750 tone o le Fale Fa'apa Uila a le National Center for Performing Arts e leai se pou e tasi?

O le National Center for the Performing Arts ua atagia moni mai ai le tulaga faava o malo muamua-vasega i le tusiata fale, paionia fausaga fale, ma faia le tele o taumafaiga malosi, e pei o le faaaogaina o ipu uʻamea titanium, lea e masani ona faaaoga i le gaosiga o vaalele ma isi vaalele. , e pei o mea fau fale. O foliga fa'ata'amilosaga mata'utia ma le vai fa'ata'ali'oli'o e fausia ai se fausaga fa'atusa o se penina i luga o le vai, tala, avant-garde, ma tulaga ese. I lona atoaga, o loʻo faʻaalia ai uiga o fale iloga o le lalolagi i le 21st seneturi, ma e mafai ona taʻua o le tuʻufaʻatasiga atoatoa o tu ma aga masani ma faʻaonaponei, faʻafiafiaga ma moni.

O le mamanu o le National Center for Performing Arts na amata i ni mataupu faavae se lua: muamua, o se fale faafiafia i le lalolagi; Lona lua, e le mafai ona faoa le Maota Tele o Tagata. O le fale mataaga tele mulimuli na faʻaalia i luma o le lalolagi ma se oval tele, avea ma fale mataʻina ma foliga fou ma manatu uiga ese.

E tusa ai ma le faʻaaliga a le tusiata Farani lauiloa o Paul Andreu, o le laufanua ina ua maeʻa le National Theatre e faʻapea: i totonu o se paka lanumeamata tele, o se vaitaʻele lanumoana o loʻo siomia ai le fale tifaga siliva oval, ma o le laupepa titanium ma le atigi tioata e atagia ai. o le malamalama o le ao ma le po, ma ua suia le lanu. O lo'o si'osi'omia le fale mata'aga i puipui tioata lanu auro e foliga manino ma fa'ae'e i le va'aiga o le lagi mai totonu o le fale. O nisi tagata latou te faamatalaina foliga vaaia o le Grand Theater ina ua maeʻa e pei o "se mataua o le vai tioata".

1. O le pito sili ona telē o Saina e fausia mai le 6,750 tone o uamea

O le atigi NCPA e iai fa'alava u'amea fa'afefeteina, o se fa'ato'aga u'amea lapo'a e mafai ona ufitia uma ai le Malae a le Aufaigaluega a Beijing.

O le mea e ofo ai, o se tele telefausaga faavaa uameae le lagolagoina e se pou e tasi i le ogatotonu. I se isi faaupuga, o le fausaga uʻamea e mamafa 6750 tone e tatau ona faʻalagolago atoatoa i lana lava masini fausaga faʻapipiʻi e faʻamautinoa ai le saogalemu ma le mautu.

O lenei mamanu fetuutuunai ua avea ai le National Center for Performing Arts e pei o se matai tai chi na te fa'afefe ituaiga uma o malosiaga mai le lalolagi i fafo i ni auala vaivai ma le mautu. I le mamanu o lefausaga uameao le fale mataaga Tele, o le aofaʻi o le uamea o loʻo faʻaaogaina i le fausaga uʻamea atoa e naʻo le 197 kilokalama i sikuea mita, lea e maualalo ifo nai lo le tele o fale faʻapipiʻi uamea faapena. O le fausiaina o lenei fausaga uʻamea atigi e matua faigata lava, ma o le crane e sili ona tone i Saina e faʻaaogaina pe a sisiina faʻalava uamea.

2. Liligi le pa puipui vai i lalo o le eleele e taofia ai le nofoia o faavae

O le National Center for Performing Arts e 46 mita le maualuga, ae o lona loloto i lalo o le eleele e maualuga e pei o se fale fogafale 10, 60% o le nofoaga faufale o loʻo i lalo o le eleele, ma le loloto o le 32.5 mita, o se galuega sili ona loloto i lalo ole eleele a tagata lautele. fale i Beijing.

O loʻo i ai le tele o vai i lalo o le eleele, ma o le faʻaleleia o nei vai e mafai ona siʻitia ai se vaʻalele lapoʻa e 1 miliona tone lona mamafa, o le tele o le faʻafefe e lava e siʻi ai le National Grand Theatre.

O le vaifofo masani o le pamu pea o le vai o le eleele, ae o le taunuuga o lenei pamuina o le suavai o le a fausia ai le 5km i lalo o le eleele "fagota vai" faataamilo i le Grand Theater, ma mafua ai ona nofoia le faavae o loo siomia ai ma e oo lava i luga o le fale e mafai ona ta.

Ina ia foia lenei faʻafitauli, na faia e inisinia ma tekinisia suʻesuʻega saʻo ma sasaa se pa vai i lalo o le eleele ma sima mai le maualuga maualuga o le vai e oʻo i le omea e 60 mita i lalo o le eleele. O lenei "paketi" tele, na fausia i lalo o le puipui sima, o loʻo faʻapipiʻiina ai le faavae o le Falemataaga Tele. O le pamu e toso ese le vai mai le pakete, ina ia tusa lava po o le a le tele o le vai e pamu mai le faavae, e le afaina ai le vai o le eleele i fafo atu o le pakete, ma saogalemu fale lata ane.

3. Ea malulu i Avanoa pupuni

Ole National Center for Performing Arts ose fale tapuni e leai ni Pupuni fafo. I totonu o sea avanoa tapuni, o le ea i totonu o loʻo faʻatulafonoina atoatoa e le ea malulu tutotonu, o lea e tuʻuina atu ai nisi manaʻoga mo le soifua maloloina o le ea malulu. Ina ua maeʻa le SARS, o le aufaigaluega inisinia a le Grand Theatre na siitia tulaga o le faʻapipiʻiina o le ea, toe faʻafoʻi le ea, fou o le ea, ma isi, e faʻaleleia atili tulaga e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le ea tutotonu e fetaui ma tulaga faʻalesoifua maloloina.

4. Faʻapipiʻiina o le taualuga titanium alloy

O le taualuga o le Grand Theatre e 36,000 sikuea mita ma e masani lava ona faia i le titanium ma tioata tioata. Titanium uamea e maualuga le malosi, corrosion tetee ma lanu lelei, ma e masani ona faaaogaina i le gaosiga o vaalele ma isi mea uamea vaalele. O le taualuga o le a faʻapotopotoina mai le silia ma le 10,000 ipu titanium e tusa ma le 2 sikuea mita le lapopoa. Talu ai ona o le faʻapipiʻiina o Angle e fesuisuiaʻi i taimi uma, o ipu titanium taʻitasi o se hyperboloid, faʻatasi ai ma vaega eseese, lapoa ma curvature. O le mafiafia o le paʻu uʻamea titanium e na o le 0.44 mm, e mama ma manifinifi, e pei o se fasi pepa manifinifi, o lea e tatau ai ona i ai se liner e faia i mea tuʻufaʻatasia i lalo, ma o le a tipiina taʻitasi i le lapoʻa tutusa ma le titanium. ipu u'amea i luga, o lea o le mamafa o galuega ma le faigata o galuega e matua sili atu.

I le taimi nei, e leai se vaega tele o ipu uʻamea titanium i le taualuga fale faʻavaomalo. O fale Iapani e sili atu ona faʻaaogaina papatusi titanium, o le taimi lea o le a tofia ai e le Grand Theater se tagata gaosi Iapani e gaosia ipu uʻamea titanium.

5. Fa'amamāina o le taualuga atigi pito i luga

O le faʻamamaina o le atigi o le taualuga o le titanium o se faʻafitauli faʻalavelave, ma e faʻamoemoeina afai e faʻaaogaina le auala faʻamama tusi, o le a foliga mai e le lelei ma le matagofie, ma e tatau ona faʻaaogaina tekinolosi e foia ai.

I le taimi nei, ua mafuli le inisinia e filifili se faʻapipiʻi nano-tekonolosi maualuga, lea o le a le pipii i luga o le mea i luga o le mea pe a uma ona faʻapipiʻiina, pe a faʻafefe le vai, o le a fufulu uma palapala.

Ae ui i lea, talu ai o se tekinolosi fou lenei, e leai se faʻataʻitaʻiga faʻainisinia tutusa e faʻatatau i ai, o loʻo faia e inisinia suʻesuʻega faʻamalosia fale suʻesuʻe i luga o lenei nano coating, pe faʻaaogaina suʻega suʻega e mafai ona fuafua pe a uma.

6. O ma'a fa'aleaiga uma, e fa'aalia ai le lalolagi matagofie

O le Grand Theatre na faʻaaogaina le sili atu ma le 20 ituaiga o maʻa masani, mai le sili atu ma le 10 itumalo ma taulaga i Saina. O vaega e 22 o le fale tele e sili atu i le 10 ituaiga o maa e faʻaaogaina, e faʻaigoaina "Splendid earth", o lona uiga o mauga matagofie ma vaitafe o le malo o Saina.

O loʻo i ai le "Blue diamond" mai Chengde, "Night rose" mai Shanxi, "Starry Sky" mai Hubei, "sea shell flower" mai Guizhou... O le tele o ia mea e seasea ona maua, e pei o le "fugalaau auro lanumeamata" mai Henan. , lea ua lē toe lomia.

O le "paʻepaʻe iasepi iasepi" faataatia i totonu o le Maota olive gaosia i Beijing o se maa paʻepaʻe ma ivi lanu meamata diagonal, laina diagonal e masani ona gaosia, ma uma i le itu lava e tasi, lea e seasea lava. O le aofa'i o le ma'a e fa'ata'atia ai le fale mata'aga tele e tusa ma le 100,000 sikuea mita, e fa'amalosi le au inisinia i le fa'aogaina o ma'a fa'apitonu'u, pe a mae'a ni mimilo ma feliuliua'i e su'e uma ma'a e fetaui ma le manatu o le mamanu i le lanu ma le tino.

O se fua tele faapea e le-radiation maa mining, faagasologa o se luitau tele foi mo tagata inisinia, e oo lava i le mamanu Andrew maofa foi i le lanu felanulanuai maa Saina ma Saina mining maa, faagasologa tekinolosi matagofie.

7. Alu vave i fafo ma le saogalemu

O fale mataaga e tolu o le National Grand Theatre e mafai ona ofi ai le aofaʻi e tusa ma le 5,500 tagata, faʻatasi ai ma le au faʻataʻitaʻiga ma le auvaa e oʻo atu i le 7,000 tagata, ona o le mamanu tulaga ese o le National Grand Theatre, o le fale tifaga o loʻo siomia e se vaitaʻele tele, o lea i le tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e pei o le afi, pe faʻafefea ona vave 7,000 aofia mai le vai o loʻo siomia e le "fuafuamoa" i le aveeseina saogalemu, i le amataga o le mamanu, O se faʻafitauli faigata mo tagata mamanu e foia.

O le mea moni, o le auala e sola ese ai le afi i le National Center for the Performing Arts na iu lava ina mamanuina ina ia mafai ai e le 15,000 tagata ona o ese vave. Faatasi ai ma i latou, e valu i le iva auala e aveese ai, e tolu ma fitu mita i lalo o le eleele, lea e ui atu i lalo o le vaitaele tele ma tau atu i le plaza i fafo. E ala i nei auala, e mafai ona aveese saogalemu tagata matamata i totonu o le fa minute, lea e itiiti ifo i le ono minute e manaʻomia e le tulafono afi.

E le gata i lea, o loʻo i ai se afi afi mama e oʻo atu i le 8 mita le lautele ua mamanuina i le va o le fale tifaga ma le vaitaele tatala, lea e fai si vateatea ma e mafai ona faʻaogaina ai taʻavale afi e lua o loʻo feoai faʻatasi, ae tuʻu ai foi se auala savali e lua mita le lautele. , e mafai e le au fuimu ona oʻo atu i le afi i le taimi e ala i le afi afi, ina ia mafai e le au afi afi ma tagata faʻateʻaina ona alu i la latou lava ala e aunoa ma le faʻalavelave.

O lenei "fale tifaga i totonu o le aai, o le aai i le fale tifaga" e foliga mai ma se uiga uiga ese o se "penina i le vaituloto" e le mafai ona mafaufauina. E faʻaalia ai le malosi i totonu, le malosi i totonu i lalo o le toʻafilemu i fafo. O le Grand Theater e fai ma sui o le faaiuga o le tasi vaitau ma le amataga o le isi.


Tala Fou Fesootai
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept